Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Skive Festival har igangsat en række ambitiøse, grønne tiltag og som festivalgæst til årets festival kunne man opleve mange grønne initiativer. Der var blandt andet et ekstra fokus på affaldssortering, der blev løbende ryddet op på pladsen og i det nærliggende område, og så var der indsat et ’Green Team’ på campen, som hjalp de unge med at få ryddet op i løbet af festivalen. Og de grønne tiltag sker ikke kun under festivalen.

– Da gæsterne takkede af for i år, forsatte vi arbejdet med at sikre, at så meget som muligt genanvendes. I et samarbejde med ReUnite genanvender vi alt det, vi kan af de efterladte genstande på campen f.eks. telte, soveposer, liggeunderlag mv. De bliver så rengjort, så de kan genbruges næste år, fortæller Peter Bak fra Skive Festival.

Derudover blev alle appelsinskræller fra appelsinbaren indsamlet og kørt ud til GreenLab Skive Biogas, hvor de blev omdannet til biometan og dermed sendt retur til borgerne i Skive via gasnettet. Alle plastickrus og -bægere blev også indsamlet, så det efter festivalen kunne smeltes om og genanvendes.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge