Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

På Læringsambassaden har de vendt og drejet idéen for at få den til at blive til virkelighed. Og med god hjælp fra lokale virksomheder var den der pludselig: Danmarks – og måske verdens første – Power-to-X-vogn. Power-to-X-teknologien går ud på at omdanne strøm – power – til noget andet – altså x. Der er ofte tale om grøn strøm fra vindmøller og solcelle-anlæg, der i mange tilfælde kan erstatte fossile brændstoffer.

Vognen er beklædt med solceller og små vindmøller. Indvendigt er den udstyret med et batteri på 11 kWh til at lagre strømmen, den selv producerer. Det svarer til den strøm, en gennemsnitlig dansk familie med to voksne og to børn bruger om dagen.

– Vores vogn gør undervisningen i energiteknologier meget mere konkret. Og vi vil gerne lære børn og unge at arbejde med den energi, der er til rådighed og prioritere, hvad man vil bruge den til. Vores vogn har været rundt omkring i løbet af året. Både på Skivemødet og til Green Innovation Week, hvor vi har serveret bæredygtige popcorn, der er fremstillet på den grønne energi fra vognen, lyder det fra Søren Sohn og Marco Mølbæk, der står bag opfindelsen af Power-to-X-vognen.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge