Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Det vrimler med smådyr rundt omkring os. Det kribler og krabler næsten hvor end, man kigger hen. Mange af insekterne har vi set før, men ved vi, hvad de hedder, hvad de spiser og hvad de betyder for biodiversiteten? Det kan mange af os sikkert ikke svare ja til. Men det kan næste generation på Skiveegnen måske.

For mange dagplejere, daginstitutioner og skoler i Skive Kommune benytter sig af tilbuddene om naturvejledning med læringsforløb på Naturcenter Brokholm, der er en del af Ungdomsskolen Skive. Her kan de f.eks. kaste med kriblekrableterningen og slå ’edderkop.’ Det betyder, at børnene selv skal kravle rundt på alle fire ligesom edderkoppen selv.

– Det handler om at sanse og fornemme dyrenes verden gennem oplevelser på børnenes egen krop. Det kan noget andet end bare at fortælle børnene om dyrene. Nogle lege er stille, lyttende og musikalske, andre er store og vilde, forklarer May Rømsgaard, der er naturvejleder på centret. Her fortæller hun levende om de små dyr, så børnene både får frisk luft og god viden med sig hjem.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge