Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Jeppe Aakjærs kunstnerhjem Jenle er under renovering, og hensigten er at føre det gamle stuehus tilbage til storhedstiden i 1920’erne. Meget af indboet er velbevaret, men flere genstande er håbløst nedslidte eller trænger til en usædvanligt kærlig hånd. Det gælder bl.a. stuehusets vævede gardiner og Aakjærs lille sofa – og her kommer Træmuseet i Oddense på banen.

– Vi skal ikke undervurdere, hvor meget det betyder, at vi har et stærkt frivilligt fællesskab af så ekstremt dygtige vævere og håndværkere i lokalområdet, siger Bodil Jacobsen, projektmedarbejder på Jenle og fortsætter:

– Frem for at få gardinerne vævet i Kina og bestille en kopi af sofaen et tilfældigt sted, lægger vi opgaven med at genskabe Jenles udtjente genstande i hænderne på lokale folk, som både nærer stor kærlighed til håndværket og til Sallings kulturhistorie. De forstår, hvor vigtigt det er at fremtidssikre et autentisk Jenle, og at deres bidrag er en del af en større helhed.

Træmuseet er kendt for at tænke i genbrug, og arbejder med de gamle traditioner indenfor bl.a. træbearbejdning og vævning. Ofte med donerede gammeldags værktøjer og maskiner.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge