Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Det er ikke ligefrem hverdagskost at blive fremhævet i en FN-rapport. Det kræver som regel en indsats, der ikke alene skiller sig ud, men også gør det på globalt plan. Og det er præcis sådan, UNIDO – FN’s organisation for industriel udvikling – ser den grønne industripark GreenLab Skive. Derfor blev parken i sommer fremhævet i en rapport som et stærkt eksempel på, hvordan den grønne omstilling kan gå hånd i hånd med lokal vækst.

– Vi er meget stolte over dette samarbejde. Sammen med UNIDO ser vi GreenLab-modellen som et værktøj, der også kan anvendes til at skabe grøn lokal vækst i udviklingslande og accelerere den grønne omstilling globalt, siger Christopher Sorensen, der er CEO i GreenLab. Han holdt også oplæg om GreenLab på FN’s internationale klimakonference, COP28, i Dubai i november sammen med bl.a. UNIDO, World Climate Foundation og Udenrigsministeriet.

Tidligere på året indgik GreenLab en samarbejdsaftale med Landbrugsministeriet i USA og Udenrigsministeriet i Danmark om, at industriparken skal være forbillede for udviklingen af en grøn industripark i USA. Det er første gang, at GreenLab er med til at etablere et lignende projekt uden for Europa.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge