Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Skive Bibliotek og Energibyen Skive – kommunens grønne udviklingsteam – har sammen med flere grønne aktører kastet sig ud i et projekt, som skal ende ud i nye møbler og læringsmiljøer på Skive Bibliotek. Projektet befinder sig stadig på forsøgsstadiet, men når biblioteket skal i gang med at give deres populære makerspace-miljø en overhaling, bliver det en grøn én af slagsen: Det nye interiør vil komme til at bestå af møbler fra genbrug eller nogle, hvor der er tale om affaldsprodukter, der har fået et nyt liv – måske i en ny sammensætning.

– I Energibyen Skive arbejder vi på at gøre Skiveegnen til et endnu stærkere hjemsted for grøn handling. For at komme nærmere dette mål, skal vi først øve os ved at skabe nye samarbejdsflader og konkret grobund for den slags initiativer. Og her kan samarbejdet med Skive Bibliotek være en katalysator for at få lokale materialer og virksomheder ind i sådan et samarbejde, siger Mikkel Ebbesen Vinther, der er projektleder i Energibyen Skive.

Samarbejdet er en del af et stort EU-projekt, Circular Economy Beyond Waste, som Business Skive og kommunen via Energibyen deltager aktivt i.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge