Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Det var lidt af en milepæl, der blev nået, da Friluftsrådet i foråret certificerede området ved Flyndersø og Sønder Lem Vig som naturpark. Skive Kommune har sammen med en lang række samarbejdspartnere som lokale ildsjæle, lodsejere, brugere og interesseorganisationer bidraget til forarbejdet i mere end 10 år.

For at et område kan blive certificeret som dansk naturpark, skal det opfylde en række kriterier. Blandt andet skal halvdelen af naturparkens areal udgøres af beskyttet natur. Og som noget helt særligt har naturvejlederne hos Museum Salling, Jesper Krogh og Bo Pagh Schultz, stået for at uddanne elever fra 4., 5. og 6. klassetrin fra Glyngøre Skole til ambassadører for naturparken.

– Tanken er, at de skal formidle deres viden videre til andre, så flere får lyst til at kigge herud. Det er også vigtigt, at vi lærer vores børn og unge at passe godt på naturen, for den viden tager de med sig resten af livet, siger de.

Naturpark Flyndersø – Sønder Lem Vig blev officielt indviet i slutningen af august med taler, kaffe, pandekager og andet godt.  Og siden har to fonde sendt 4,5 millioner kroner af sted til at skabe ’Flyndersø Mølle Naturcenter’, der skal fungere som ankomstcenter til området.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge