Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Plasticaffald kan også være en ressource. For hver Karoline-stol, den lokalt baserede virksomhed Upcycling Scandinavia producerer, spares kloden for et CO2-udslip på 4,65 kilo pr. stol sammenlignet med en tilsvarende konventionel produktion. Og dem producerer de mange af. Da den første ordre kom i bogen tilbage i 2019, lød den på mange tusinde stole. Markedet er siden da vokset til at omfatte de nordiske lande, Tyskland og snart Holland og Belgien.

Grundtanken er, at produktionen skal være så grøn som mulig. Så de mange Karoline-stole, der først og fremmest bliver solgt til skoler og institutioner, bliver lavet af 100% affaldsplast. Og de bliver fremstillet CO2-neutralt her i Danmark. Og Karoline-stolen er svanemærket.

– Og når de er slidt op, kan de smeltes om og blive til nye, slidstærke stole. Igen og igen. Det er også deraf, navnet ’upcycling’ kommer. Det betyder, at råmaterialer tilføres ny værdi over tid og genanvendes den ene gang efter den anden, fortæller én af grundlæggerne af virksomheden, Erik Serritslev Jørgensen, der blev den første til at modtage den nystiftede RENT LIV-pris i forbindelse med Skive Business Award i januar.

Karoline-stolen er opkaldt efter Erik Serritslev Jørgensens ældste barnebarn.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge