Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Når du forestiller dig en havn, er det sikkert billeder af moler og fortøjrede både, der først viser sig på nethinden. Sådan er det ikke i Glyngøre. For her er ambitionen at skabe et sted, hvor både børn og voksne, unge og gamle kan få et nyt fristed med alt lige fra soppeområder til platforme til udspring. Og hele mole-vitten har bæredygtighed som gennemgående tema.

Projektet hedder Glyngøre Maritime Center, og planen er, at ydermolen ud mod fjorden skal bestå af fem knudepunkter af helt særlige outdoor-oplevelser. Ud over de nævnte vil der blandt andet også være ’Fjordhaverne’ for dem, der er vilde med havets madgaver. Molen vil samtidig være med til at beskytte det nye havneområde, når fjordbølgerne indimellem slår hårdt ind mod land.

– Realdania, der står for en del af finansieringen, har bedt os om at fremlægge planer for højvandssikring af byen, og de ønsker en helhedsplan for bæredygtighed, og det skal vi nu til at beskrive i styregruppen, fortæller Flemming Eskildsen.

Den kommende projektbeskrivelse skal blandt andet indeholde beregninger på bæredygtighed for de materialer, der anvendes.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge