Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Energikrisen kradser, og de fleste steder i landet betyder det, at skøjterne må blive i skabet i år. Men ikke i Skive. Her suser børn og andre is-glade sjæle rundt i fuld fart på skøjtebanen på Posthustorvet, nøjagtig lige som de plejer. Det er der to gode grunde til.

Den første, og helt afgørende årsag er, at skøjtebanen i Skive er energivenlig. Overskudsvarmen fra nedkølingen af banen sendes ikke bare ud i luften, den bruges til at opvarme rådhuset og biblioteket i stedet for fjernvarme. Det fungerer lidt som et jordvarmeanlæg, hvor slangerne bare ligger over jorden. Den strøm, der tilføres skøjtebanen for at nedkøle den, kommer cirka to gange tilbage som varme.

Den anden gode grund er, at skøjtebanen i vintermånederne er Skive Kommunes største ungdomsklub. Her samles de unge både til hverdag og til skøjtedisco-fest. Ungdomsskolen i Skive hjælper med opsætning af banen og udlejning af skøjter, og det ansvar, der følger med, er med til at udvikle skolens elever.

– De får helt naturligt ejerfornemmelser for skøjtebanen, og de er søde til at give en hånd med på isen, hvis der er brug for det. De vokser med opgaven, fortæller Klaus Kristiansen, som er gademedarbejder ved ungdomsskolen.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge