Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Hvorfor købe nyt, når du kan finde noget, der er lige så godt, som er brugt? Og samtidig skabe et bæredygtigt alternativ til at købe nyt tøj? Det var tanken bag den første genbrugsbazar som Det Grønne Råd på Skive Gymnasium stod bag i november. Omkring otte hyldemeter tøj lå klar på bordene i fine, ordnede bunker, da bazaren åbnede.

 

Konceptet var enkelt: Den ene uge kunne skolens elever indlevere tøj. Den følgende uge kunne der handles i bazaren – til særdeles rimelige priser. Og mange af bunkerne blev solgt, mens resten fandt vej til en lokal genbrugsbutik. Og overskuddet gik ubeskåret til skolens festudvalg.

– Vi er utroligt glade for den store opbakning, vi fik. Også fra ledelsens side. Vi vil helt sikkert lave bazar igen til næste år. Det føles godt på alle måder, at vi var med til at give det brugte tøj et nyt liv, siger Klara, der går i 2.g og er ét af de 22 medlemmer i Det Grønne Råd.

Rådet har eksisteret i tre år og består af elever fra alle årgange. De arbejder løbende med en række grønne initiativer. For eksempel har de i år sørget for, at julepynten på skolen er lavet af genbrugsmaterialer. Derudover har de opstillet pantkasser til plasticflasker, samlet affald i naturen, sået blomster og plantet træer på skolens grund for at øge biodiversiteten. Og de har mange flere grønne planer.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge