Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Kan man sætte et lighedstegn mellem klimadagsordenen og fællesskab? Ja, i allerhøjeste grad, lyder det, hvis man stiller spørgsmålet hos Ungdomsskolen Skive. For i foråret fik de 300.000 kroner fra RENT LIV-puljen til at arrangere den første udgave af RENT SommerLIV: Det var rammen for en række grønne og fællesskabsdannende sommerferieaktiviteter i ungdomsklubberne. Det skete ikke mindst for at hjælpe mange af de unge tilbage i fællesskaberne igen efter en lang periode med corona. Ved at invitere de unge med ind i indsatsen for at skabe en mere bæredygtig hverdag, kunne ungdomsskolen samtidig få genetableret kontakten til dem.

– Mere end 1100 unge deltagere lærte, hvordan de selv kan gøre en forskel for miljøet – og hvor betydningsfuldt fællesskabet er. Samtidig fik de en masse sjove og gode oplevelser, fortæller Lena Villadsen, projektkoordinator for RENT SommerLIV.

Aktiviteterne var vidt forskellige – blandt andet var det muligt at blive klogere på Limfjordens økosystem, affaldssortering og tøjupcycling og meget andet. Og der var ikke udelukkende tilbud til de unge. Også børnefamilier og turister kunne deltage i aktiviteter med fokus på den grønne omstilling.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge