Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Kan du forestille dig et dansegulv, der genererer strøm, når du danser på det? Altså strøm til lysshowet eller højttaleranlægget? Det kan Michael Eiskjær, der er formand for Skive Festival, godt. Han ønsker et stærkere fokus på den grønne omstilling, derfor har holdet bag festivalen alle antenner ude og arbejder blandt andet sammen med Aarhus og Aalborg universiteter om at finde nye, grønne veje.

Det var også grunden til, at festivalholdet stillede op til Green Innovation Week Event i september, hvor de blev matchet med et hold studerende, der skulle komme med et bud på relevante, grønne løsninger til dem. De foreslog det nævnte dansegulv.

– Det er jo dyrt at få sådan et sat i produktion, men måske kan det lade sig gøre på et tidspunkt. Vi vil gerne være meget mere grønne. I år havde vi for eksempel arrangeret ’Green Talks’ på scenen med eksperter fra Aalborg Universitet. Affaldssortering har vi kørt med i en række år, og vi prøver at optimere på det område hvert år. Og kunne vi nu få solcelleanlæg til at lade gæsternes mobiltelefoner op, er det også en vej, vi gerne vil gå, siger han.

… vi kalder det RENT LIV

Skive Bølge