Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Flere skal køre sammen. Så enkel var tanken bag den unge skibonit Philip Jespersens idé om at gøre samkørsel smartere. Alt for mange biler kører rundt på vejene med kun én person i, og bor du langt ude på landet, som Philip gør, har du tit brug for at få et lift.

Sådan er det tit; at en god idé opstår ud af eget behov. Vejen var banen for en ny opfindelse. I samarbejde med Skive Kommune, Skive Gymnasium og Skive College har Philip og hans far udviklet og lanceret Commute – en ny samkørselsapp med visionen om at sætte bare én mere ind i bilen. De har udviklet en lukket løsning for gymnasieeleverne i Skive.

– Erfaringen viser, at man er mere tilbøjelig til at køre med hinanden, når man kommer fra samme organisation eller fællesskab, siger Phillip Jespersen, der glæder sig over, at eleverne på de to uddannelsesinstitutioner har taget rigtig godt imod appen.

Også i Lihme er samkørsel kommet på tapetet, hvor energisekretariatet i Skive Kommune, Energibyen Skive, har et samarbejde kørende med virksomheden Nabogo. De har udviklet en app til bilisten med et ledigt sæde i bilen. Også her er et stort ønske om både at mindske kø på vejene og udlede mindre CO2.

Skive Bølge

Stem på denne historie som årets bedste og vind flotte præmier