Hvidt bølge design-element Hvidt bølge design-element

Plastaffald omdannes til syntetisk diesel, søstjerner bliver til økologisk proteinmel, biogasanlæg og vindmølleparker skyder op. GreenLab Skive i Kåstrup er den eneste erhvervspark af sin slags og har på få år bevist, at den oprindelige investering på 9 millioner kroner var hver en øre værd.

I dag er investeringerne vokset til over en milliard kroner, og GreenLab Skive er blevet et forbilledligt eksempel på, hvad kombinationen af samarbejde mellem det offentlige og det private, og vilje og viden kan. Den grønne erhvervspark, der er bygget på andelstanken om fælles indsats og fælles gevinst, understøttes nu af Erhvervsstyrelsen med sigte på, at Danmark i fremtiden kan lagre ellers flygtig energi fra vind og sol.

GreenLab Skive kan gå hen og blive Danmarks ”Greencard” til internationale, globale investeringer. Hvis Paris-aftalen, som er verdens samlede klimaaftale, skal nås, skal der på verdensplan investeres op mod 90.000 milliarder kroner. Hvem med – måske kan GreenLab Skive med en bid af kagen gøre Skive til centrum for Danmarks næste, store energieventyr.

Skive Bølge

Stem på denne historie som årets bedste og vind flotte præmier